Home  /  nieuws   /  20 juli Presentatie vernieuwd Mariaplein

20 juli Presentatie vernieuwd Mariaplein

 

Ontmoeten en beleven op een vernieuwd Mariaplein in Helden
Op woensdag 20 juli 2022 van 17.00 uur tot 19.00 uur organiseren Dörper Overleg Helden en Gemeente Peel en Maas een inloopavond bij het Mariaplein in Helden. Hier presenteren ze het basisontwerp voor het nieuwe Mariaplein en gaan ze samen met de inwoners van Helden de ‘puntjes op de i’ zetten voor de vernieuwing van het Mariaplein.

Voorlopig ontwerp Mariaplein in Helden
Op basis van het opgestelde Toekomstbeeld centrum Helden is een werkgroep van het Dörper Overleg samen met gemeente Peel en Maas aan de slag gegaan met een ontwerp voor de vernieuwing van het Mariaplein. Onder begeleiding van Burobol, zijn de uitgesproken ambities en ideeën uit de dorpsgesprekken vertaald in drie scenario’s. Deze schetsen zijn verder besproken met betrokkenen.

Ontmoeten en beleven is de basis
De werkgroep van het Dörper Overleg heeft de optie Ontmoeten en Beleven’ gekozen als basis waarmee ze verder gaan. Hierin krijgt het Mariaplein een aantrekkelijk en groene uitstraling, met ruimte voor een speels waterelement. De kerk komt meer aan het plein te liggen en de kiosk wordt toegankelijker zodat deze een levendige functie krijgt. Ook is er speciale aandacht voor een goede, veilige en herkenbare verbinding met het Helje Pedje.

De puntjes op de ‘i’
Nu de basis van het ontwerp er ligt wil de werkgroep verder met de invulling van de diverse onderdelen. Daarom organiseren ze een inloopavond. Hier kun je zelf zien wat het basisontwerp inhoudt en leggen ze uit waarom hiervoor gekozen is. Bovendien is er ruimte voor jouw input bij de invulling van onderdelen.

Wanneer: woensdag 20 juli 2022

Tijd: tussen 17.00 tot 19.00 uur

Waar: Mariaplein in Helden

You don't have permission to register