Home  /  nieuws   /  Buurt-, Vrienden-, en Stratentoernooi 2020 BHC

Buurt-, Vrienden-, en Stratentoernooi 2020 BHC

In januari 2020 organiseert beugelvereniging HBC Helden het jaarlijkse Buurt- Vrienden- en Straten beugeltoernooi.

Wat is beugelen?

Beugelen speel je op een baan met een afmeting van ± 10 x 5 meter. Een ijzeren ring, de beugel, staat op ± 7 meter van de onderkant van de baan. De bedoeling van het spel is om de bol met een houten schop door de beugel te spelen. Er wordt tijdens het toernooi twee tegen twee gespeeld. Elk tweetal speelt met twee bollen, in totaal zijn er 4 bollen in het spel. Alle bollen worden door de respectievelijke spelers om en om gespeeld. Punten worden gescoord door de bal door de ring te spelen of de bal van de tegenstander in de “grep” te spelen. Beide levert 2 punten op. Wie het eerste een totaalscore van 30 punten heeft behaald is de winnaar. Tactisch spelinzicht en spelvaardigheid zijn de belangrijkste criteria voor het beugelen. Het spel kan gespeeld worden door jong en oud en door mannen en vrouwen.

 

Op de vrijdagen 3, 10 en 17 januari 2020 is evenals de afgelopen jaren de mogelijkheid om met je familie, vrienden, buurtgenoten, collega’s een avondje te beugelen.

Heb je zin in een avondje beugelen, meld je dan aan.

Er mogen maximaal 2 spelers per team deelnemen die actief zijn in de beugelsport, voorwaarde is dat hij/zij niet hoger speelt dan de derde klasse in de huidige competitie van de Nederlandse beugelbond.

Een team moet uit minimaal 6 personen bestaan, hiermee vorm je 3 koppels en ga je aan de slag tegen andere teams. Koppels veranderen mag, maar ieder team lid speelt maximaal 2 partijen. Heb je twee actieve beugelaars in jouw team, dan mogen zij samen geen koppel vormen.

 

Opgave is mogelijk tot 14 december 2019. Op elke avond kunnen maximaal 8 teams deelnemen.

Bij de  opgave a.u.b. aangeven of er actieve beugelaars in het team gaan spelen.

Er geldt bij het opgeven, “wie het eerste komt ,wie het eerst maalt”

 

Doe je mee of wil je meer weten neem dan contact op met:

Geert Beurskens         0681549603     g.beurskens@home.nl

 

You don't have permission to register