Home  /  Stichting Orgelkring Peel en Maas

Stichting Orgelkring Peel en Maas

9
De Stichting Orgelkring Peel en Maas wil het Cavaillé-Coll Mutin orgel in de kapel van de Paters Lazaristen voor toekomstige generaties behouden en  promoten door het organiseren van concerten en muzikale bijeenkomsten. Ze wil iets betekenen voor de orgel- en muziekcultuur binnen de hele gemeente Peel en Maas door het wekken van interesse voor de door kenners geroemde klankkleuren van dit orgel. Ze wil dat doen in samenwerking met allerlei muzikale initiatieven in de gemeente.

Twee gecombineerde rijksmonumenten (kapel en orgel) in het missiehuis in Panningen zijn als uniek cultuurbezit een inspirerend uitgangspunt voor de Orgelkring om de inwoners van Peel en Maas intensief te betrekken bij het behoud van dit erfgoed.
De orgelkring  streeft er naar jaarlijks een tiental concerten in de kapel te realiseren.
Uiteraard een aantal orgelconcerten door getalenteerde organisten uit binnen- en buitenland, maar daarnaast ook koor- en instrumentale concerten alsmede vocale en instrumentale solisten.
Daarmee wil de Orgelkring een zo breed mogelijk publiek bereiken.
Ook initieert zij in samenwerking met basisscholen het project “Kind en Orgel”, waarbij de kinderen op een ochtend zelf een heus orgel kunnen bouwen en daarna het grote orgel bezoeken.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Stichting Orgelkring Peel en Maas

Kerkstraat 8, 5981 CG Panningen, Nederland

social profiles

Contact the property

You don't have permission to register